למי זה מיועד
מי שמקבל גמלת סיעוד ברמה 5 או 6; מי שמקבל גמלת סיעוד ברמה 4 ומלאו לו 90; ומי שמקבל גמלת סיעוד ברמה ג' (שזכאותו נקבעה לפני נובמבר 2018).
מה הזכות כוללת
הנחה בשיעור 50% על 400 קילוואט-שעה הראשונים בכל חודש (800 קוט״ש בחשבון דו-חודשי), בתעריף ביתי, בבית המשמש למגורי הזכאי. הסכום המרבי הוא כ-129 ₪ לחודש וכ-257 ₪ לחשבון דו-חודשי (נכון לינואר 2026). מי שעונה על קריטריונים למספר הנחות זכאי רק להנחה אחת, הגבוהה מביניהן.
איך מגישים בקשה
ההנחה ניתנת אוטומטית – הביטוח הלאומי מעביר מדי חודש לחברת החשמל רשימת זכאים ושולח לכל זכאי הודעה. ההנחה ניתנת רק אם יש התאמה בין השם ות״ז הרשומים בחוזה החשמל לנתוני הביטוח הלאומי. אם ההנחה לא הופיעה יש להתקשר למוקד 103 של חברת החשמל ולעדכן פרטים לפי מספר החוזה. מי שמתגורר במקבץ דיור עם מונה משנה יפנה לאחראי במקום. זכאי שלא יכול לפעול בעצמו יכול לשלוח פקס לחברת החשמל (03-7131899) עם פרטי החוזה והזכאי, ובמידת הצורך העתק צו מינוי אפוטרופוס.