חזרה

למי זה מיועד

נבחנים עם לקות למידה ראשונית חמורה שהופיעה בשלבי הלמידה הראשונים, עם הפרעת קשב ראשונית חמורה שהופיעה בגיל צעיר, עם מגבלה גופנית או נפשית, על הרצף האוטיסטי, וכן נבחנים במצב גופני זמני (כגון היריון מתקדם או משקל רב) שמונע ישיבה בכיתה רגילה.

מה הזכות כוללת

בהתאם לסוג הלקות: בחינה ממוחשבת בתנאים מותאמים (מפע"ם), תוספת זמן בחלק מהפרקים או בכולם, הפסקות במהלך הבחינה, שימוש במחשבון לארבע פעולות חשבון, השמעת חלק מהבחינה או כולה, הקלדת מטלת הכתיבה, חוברת בחינה או גיליון תשובות מוגדלים, הגבלת מספר הנבחנים בכיתה, ותנאים פיזיים כמו ישיבה על שולחן או שימוש בעזרים לישיבה ממושכת.

איך מגישים בקשה

יש להירשם קודם לבחינה עצמה, ולאחר מכן להגיש בקשה לתנאים מותאמים דרך האזור האישי באתר המרכז הארצי לבחינות והערכה (מאל"ו), או בדואר/מסירה ידנית לכתובת: המרכז הארצי לבחינות והערכה, ת"ד 26015, ירושלים 9126001. יש לצרף שאלון למבקש מלא וחתום ומסמכים רפואיים או אבחוניים בהתאם לסיבת הבקשה. אין לשלוח מסמכים מקוריים – הם לא יוחזרו. מומלץ להגיש את הבקשה לפחות חודשיים לפני מועד סיום ההרשמה לבחינה המבוקשת, מכיוון שהטיפול במסמכים עשוי להימשך עד 25 ימי עבודה.

כדאי לדעת

מי שאושרה לו בעבר בחינה בתנאים מותאמים וזקוק להם שוב, צריך להגיש בקשה חדשה עבור כל בחינה, אך יכול לבחור להיבחן על סמך מסמכים שכבר הוגשו. ניתן לערער על החלטת הצוות המקצועי או להוסיף מסמכים לדיון מחודש עד יומיים לפני מועד הבחינה; הערעור או הוספת מסמכים כרוכים בתשלום של 265 ₪.

המידע נבדק מול המקורות ב-24.9.2026. סכומים ותנאים משתנים מעת לעת, והקובע הוא הגוף הרשמי.

חזרה

חסר לכם תוכן או מידע? כתבו לנו ואנו נשתדל להיענות לפנייתכם.

ספרו לנו מה חסר לכם באתר: זכות, ארגון, נושא או כתבה שהייתם רוצים לקרוא. אנחנו קוראים כל פנייה.