למי זה מיועד
כל נער או נערה שקיבלו פטור משירות צבאי יכולים להתנדב לשירות לאומי-אזרחי. מי שלמדו במוסד לחינוך מיוחד או מתמודדי נפש יכולים להתנדב עד גיל 27. השירות נמשך כשנה, עם אפשרות להארכה לשנה נוספת.
מה הזכות כוללת
קיימות שתי תוכניות ייעודיות לשירות לאומי-אזרחי המשלבות בני נוער על הספקטרום האוטיסטי: תוכנית "משלבים" הפועלת בכל אזורי הארץ, והאגודה להתנדבות (ש.ל.מ) הקולטת מתנדבים המאובחנים עם אספרגר או PDD. קיימות גם עמותות נוספות לשירות לאומי-אזרחי שאינן מייעדות תוכנית ספציפית לאוכלוסייה זו.
איך מגישים בקשה
בתוכנית "משלבים" נדרשת הכרה של משרד הרווחה, ולאחריה הגשת בקשה ל"תקן שירות לאומי" על-ידי העובד הסוציאלי המטפל במשפחה; מספר התקנים המוקצים מוגבל. לאחר מכן ממלאים טופסי מידע והעדפות אישיות ועוברים ראיון קבלה עם רכז השירות הלאומי, שחלקו נערך ללא נוכחות מלווה. באגודה להתנדבות ניתן לפנות ישירות דרך האתר או בטלפון, ולהשתתף ביום היכרות ובשיחה אישית לפני ההפניה למקום השירות.