עובדת בחברת ביטוח שסבלה ממכת חרקים תפוצה ב-418,000 שקל ♦ הביטוח הלאומי הכיר במקרה כ"פגיעה בעבודה", וכן זכתה בתביעה שהוגשה כנגד המעביד
אין ספק שמדובר במקרה יוצא דופן. עובדת בשנות ה-60 לחייה, שסבלה במשך שנים מעקיצות של חרקים שונים שהסתובבו במקום עבודתה בחברת ביטוח באזור הצפון, תפוצה בסכום כולל של 418,000 שקל.
התביעה הוגשה לבית משפט השלום בנצרת על ידי עו"ד איתן פלג מחיפה, מומחה לתביעות נזיקין וביטוח לאומי, נגד החברה שהעסיקה את העובדת בתפקיד בכיר. על פי התביעה במשך כ-7 שנים דיווחה העובדת ועובדים נוספים במשרד להנהלה על מזיקים שונים, עקיצות חרקים, ריחות רעים ועוד, "אולם לא נעשה דבר לטפל במצב התברואתי ולמגר את התופעה".
לתביעה צורפו מיילים רבים שבהם העובדת מתארת את המצב כמו "לא משתלטים על התקפת היתושים", "כולם ללא יוצא מהכלל מתגרדים" או " מהריסוסים הרבים העיניים והגרון שלנו אדומים וצורבים" ועוד.
עוד נטען כי הדבר גרם לעובדת בין היתר "לתעוקה נפשית, פחדים וחרדות משהייה במקום העבודה, להתקפי חרדה ופגיעה במצב הרוח". העובדת עברה טיפולים רפואיים בשל עקיצות וכן טופלה בבית חולים בשל "התקפי קוצר נשימה". בסופו של דבר לאחר עימות עם המנהלת היא פוטרה.
העובדת פנתה למוסד לביטוח לאומי שהכיר בפגיעת המזיקים כ"פגיעה בעבודה" ולאחר מאבק משפטי ממושך ולאור חוות דעת של רופאים מומחים, הוכרה לה נכות של 27% לצמיתות.
עו"ד איתן פלג טען בבית המשפט, כי חברת הביטוח לא סיפקה לעובדת "מקום עבודה בטוח ובטיחותי ותנאים לביצוע בעבודה" וכן "לא מנעה ולא צמצמה כדין את הסיכונים התעסוקתיים שבעבודה של התובעת".
בהסכם פשרה שהושג עם החברה היא תשלם לעובדת סך של 65,000 שקל שיצטרפו ל-353,000 שקל שמקבלת העובדת מהביטוח הלאומי ובסך הכל 418,000 שקל. ניתן לסכם שזהו למעשה השווי של ה"חרקים והמזיקים שהיו במקום העבודה".

