"הסלון למוסיקה קאמרית" בקיבוץ נען פותח עונת קונצרטים שלישית 2016-2017 עם הרכב נגנים בינלאומי: רביעיית אביב עם נגן הקלרניט עלי אבן
סרגיי אוסטרובסקי – כינור Sergay Ostrovsky – Violin
פיליפ ווילפרנקה – כינור – Violin Philippe Villafranca
נואמי ביאלוברודה – ויולה Noemie Bialobroda – Viola
דניאל מיטניצקי – צ'לו Daniel Mitnitsky – Cello
עלי אבן – קלרינט Eli Eban – Clarinet
ביצירות
היידן: רביעיית כלי קשת מס' 5 אופ. 20 בפה מינור
שוסטקוביץ': רביעיית כלי קשת מס' 5 בסי במול מג'ור
מוצרט: חמישיית קלרינט ק. 581 בלה מג'ור
יום חמישי, 27/10/2016 בשעה 20:00
פתיחת דלתות בשעה 19:15
מועדון פסק זמן נגיש לכסאות גלגלים
מחיר הכרטיס כולל כיבוד קל מלוח ומתוק, וכן שתיה חמה ויין בשפע.
לפרטים ולרכישת כרטיסים ב-80 ₪ וכן מנוי ל 5 או 8 קונצרטים: יעקב 052-2232556
זו העונה השלישית שבה הסלון למוזיקה קאמרית בקיבוץ נען, מביא לשפלה את מיטב ההרכבים הקאמריים הבינלאומיים בארץ ובעולם. פעילות זו מתאפשרת הודות לשיתוף פעולה בין הסלון, אותו הקים ומנהל יעקב גודו, חבר הקיבוץ לבין מחלקת המוזיקה של מוזיאון תל-אביב (מנהל: אילן רכטמן) והמרכז למוזיקה קאמרית בקונסבטוריון שטריקר (מנהל: רז בנימיני).
מעבר למיקום הגיאוגרפי, האווירה חווית ההאזנה בסלון שונה ואינטימית. במרחק נגיעה מן הנגנים. ולכך נוספים כיבוד בשפע, לפני הקונצרט ובהפסקה.
נגן הקלרינט עלי אבן מתארח זו הפעם השנייה בסלון, והשנה הוא מצטרף לרביעיית אביב המחודשת.
רביעיית אביב נוסדה בשנת 1997 ושנתיים לאחר מכן הפכה לשם דבר בעולם המוסיקה הקאמרית כאשר קטפה חמישה פרסים ובהם הפרס הראשון בתחרות הבינלאומית למוסיקה קאמרית במלבורן, אוסטרליה. מאז,זכתה הרביעייה להכרה בינלאומית רחבה, הופיעה בכל רחבי העולם באולמות הקונצרטים הנחשבים ביותר, השתתפה בפסטיבלים רבים למוסיקה קאמרית וזכתה בפרסים רבים.
לפני כארבע שנים החל תהליך החלפה ובניה מחדש של ההרכב, כאשר החוט המקשר הוא סרגיי אוסטרובסקי, הכנר הראשון שהיה ממייסדי הרביעייה. המייחד את ההרכב הנוכחי הוא העובדה שארבעת חבריו קבעו את בסיס פעילותם המוסיקלית בעיר ז'נווה שבשוויץ אשר בה הם חיים כיום. הדבר מאפשר להם לקיים חזרות על בסיס שבועי ולגבש קו מוסיקלי ייחודי.
סרגיי אוסטרובסקי, כינור – נולד בברה"מ לשעבר בשנת 1975 למשפחת מוסיקאים והמורה והמנטור הראשון שלו היה אביו, ולרי אוסטרובסקי, מוסיקאי ומורה מוערך מאוד ברחבי ברה"מ. סרגיי הופיע לראשונה בהופעה פומבית בהיותו בן 8 ובגיל 13 הופיע לראשונה עם תזמורת סימפונית. עד עליית המשפחה לישראל למד סרגיי במשך 8 שנים תחת הדרכתו של דוד לפידוס.
בשנת 1991 עלתה המשפחה לישראל וכאן המשיך סרגיי את לימודין לתואר ראשון ב"אקדמיה ע"ש רובין" באונ' ת"א תחת הדרכתם של פרופ' יאיר קלס ואירינהסבטלובה. את התואר השני עשה סרגיי בקונסרבטוריון של אמסטרדם בהדרכתו של אלכסנדר קר. כסולן הופיע סרגיי עם תזמורות רבות ברחבי העולם תחת שרביטם של גדולי המנצחים. בנוסף לפעילותו כנגן עוסק סרגיי גם בניצוח ובהוראה במכון הגבוה למוסיקה בז'נווה.
סרגיי מנגן על כינור גראנצ'ינו משנת 1716.
פיליפ ווילפרנקה, כינור – יליד צרפת. למד בקונסרבטוריון של ליון, בביה"ס הגבוהה למוסיקה "גילדהול" בלונדון ובבזל. השתתף בכיתות אמן רבות בהדרכת גדולי המוסיקאים. בגיל 21 מונה למשנה לכינור הראשון של התזמורת הלאומית של לוריין ולאחר מכן לכינור הראשון בתזמורת הקאמרית של ז'נווה. מאז 2015 משמש ככינור הראשון של התזמורת הפילהרמונית של לוקסמבורג.מוזמן לעיתים תכופות לנגן ככנר ראשון וכסוליסט ע"י תזמורות רבות באירופה. בנוסף ללהיותו חבר ברביעיית אביב, פיליפ מנגן בעוד הרכבים קאמריים שונים ומגוונים.
נואמי ביאלוברודה, וויולה – נולדה בפאריס בשנת 1988. למדה אצל נבוקו אימאי ומיגואל דה סילבה בביה"ס הגבוהה למוסיקה בז'נווה ואצל ז'אן סולאן בקונסרבטוריון הלאומי למוסיקה בפאריס. השתתפה בתחרויות רבות וזכתה להכרה בינלאומית ובפרסים רבים. נואמי מסורה מאוד למוסיקה קאמרית וניגנה בהרכבים רבים עם גדולי המבצעים בתחום. בשנת 2014 הצטרפה ל"רביעיית אביב". נואמי פעילה מאוד גם במוסיקה בת זמננו וחברה באנסמבל למוסיקה מודרנית בפרנקפורט. מאז 2010 משמשת כפרופ' לויולה בקונסרבטוריון למוסיקה בז'נווה.
דניאל מיטניצקי, צ'לו – מאז שנת 2001 השתייך דניאל לקבוצה נבחרת של מוסיקאים צעירים מחוננים בתכנית ביסודו של דוד גולדמן במרכז המוסיקה בירושלים. במשך השנים זכה דניאל במילגות מטעם קרן התרבות "אמריקה – ישראל". כתלמידו של צבי הראל עשה דניאל את התואר הראשון – בהצטיינות יתרה, בביהס "בוכמן – מהטה" באונ' ת"א. בין היתר זכה דניא בפרס הראשון בתחרות הקונצ'רטי של ביה"ס. את התואר השני עשה דניאל בקונסרבטוריון של ניו אינגלנד כתלמידם של נטשה ברופסקי ופאול כץ.
בשנת 2012 זכה בפרס הראשון בתחרות הצ'לו ע"ש רחל ודב גוטסמן שנערכה בת"א.
במשך השנים שיתף פעולה וניגן עם מבצעים ומנצחים מהשורה הראשונה, כמו גם עם הרכבים קאמריים ידועים. בסיסו כיום הוא בעיר ז'נווה והוא מלמד צ'לו בביה'ס הגבוה למוסיקה בעיר זו.
נגן הקלרינט עלי אבן הוזמן לשמש כקלרניטן ראשי בתזמורת הסימפונית ירושלים מייד עם סיום לימודיו ב Curtis Institute of Music וזמן קצר לאחר מכן עבר לשמש כנגן קלרינט ראשון בתזמורת הפילהרמונית הישראלית למשך 13 עונות, בנוסף, הופיע כסולן עם הסימפונית של לונדון ברויאל פסטיבל הול, תזמורת הקאמרטה אקדמיה של המוצרטאום בזלצבורג, סולני הקונצ`רטו של פילדלפיה והתזמורת הקאמרית האנגלית במרכז ברביקן. אבן סייר רבות כנגן מוסיקה קאמרית והופיע בישראל, צפון אמריקה, המזרח הרחוק ואירופה. הוא ניגן עם סולנים כמו שלמה מינץ, צ'-ליאנג לין, פטר פרנקל, מנחם פרסלר וג`וזף סילברסטיין. הקלטותיו לחברת מרידיאן זכו לשבחים. ניגן בין השאר כאורח עם רביעיות המיתרים: אלכסנדר, סנט. פטרסבורג, תל אביב ובפסטיבלים מרלבורו, סרסוטה, פראג, קראקוב ווינדזור. כיום, עלי אבן חבר בהרכב הקאמרי מיריאד ומשמש כנגן קלרינט ראשי בתזמורת הקאמרית של אינדיאנפוליס.
היצירות:
היידן – רביעיית מיתרים מס' 5 אופ. 20 בפה מינור.
Haydn – String Quartet No.5 op.20 in F minor.
Moderato
Menuetto
Adagio
שוסטקוביץ – רביעיית מיתרים מס' 5 אופ. 92 בסי במול מז'ור.
Shostakovich – String Quartet No. 5 op. 92 in B flat major.
Allegro non Troppo
Andante/Andantino
Moderato/Andantino/Andante
מוצרט – חמישיית קלרינט בלה מז'ור ק.581
Mozart – Clarinet Quintet in A major K 581
Allegro
Larghetto
Menuetto – Trio 1 – Trio 2
Allegretto con Variazioni
