חזרה

למי זה מיועד

הורים ובני/בנות זוג שכולים (כולל ידועים בציבור) של חללי פעולת איבה.

מה הזכות כוללת

סיוע במימון שהות במוסד סיעודי, לפי אישור רפואי שהזכאי זקוק להשגחה וטיפול במוסד וכלל הכנסותיו אינן מספיקות למימון השהות: הסיוע ישולם במקום התגמול החודשי, בהיקף שנקבע לפי תעריפי משרד הבריאות וגובה ההכנסות.

סיוע במימון שהות במוסד שיקומי, במחלקה לסיעודיים מורכבים או בהוספיס: הביטוח הלאומי מכסה את הסכום הנדרש מעבר למימון של קופת החולים, בניכוי הכנסות הזכאים.

מענק חד פעמי למימון דמי כניסה או דמי פיקדון בכניסה לבית אבות או לדיור מוגן, בסכום של עד 43,382 ₪ (נכון לינואר 2026). מענק זה אינו מותנה בגובה ההכנסות, והזכאים ממשיכים לקבל גם את התגמול החודשי. המענק ניתן בתנאי שבאותו בית קיימת מחלקה סיעודית, ואינו ניתן למי שרוכשים יחידת דיור שתירשם על שמם.

איך מגישים בקשה

יש לפנות למחלקת נפגעי איבה בסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב.

כדאי לדעת

בני משפחה שכולים המתגוררים בקהילה וזקוקים לעזרה בפעולות היום יום עשויים לקבל גם מימון עבור מטפל סיעודי (עזרת הזולת).

המידע נבדק מול המקורות ב-24.9.2026. סכומים ותנאים משתנים מעת לעת, והקובע הוא הגוף הרשמי.

חזרה

חסר לכם תוכן או מידע? כתבו לנו ואנו נשתדל להיענות לפנייתכם.

ספרו לנו מה חסר לכם באתר: זכות, ארגון, נושא או כתבה שהייתם רוצים לקרוא. אנחנו קוראים כל פנייה.