למי זה מיועד
למי שהגיש תביעה לקצבת שירותים מיוחדים, הופיע בפני ועדה רפואית לשירותים מיוחדים ואינו מרוצה מהחלטתה.
מה הזכות כוללת
ניתן להגיש ערר לוועדה רפואית לעררים, המוסמכת להוסיף או להפחית מהניקוד שקבעה הוועדה המקורית. הוועדה עשויה לדון על סמך מסמכים בלבד אם התובע ביקש זאת, אך ברוב המקרים נדרשת נוכחות; אפשר להגיע עם מלווה. אם הוועדה שוקלת להפחית את הניקוד, עליה לעצור את הדיון ולאפשר למגיש הערר למשוך אותו.
מי שתביעתם לקצבת שירותים מיוחדים נדחתה מכיוון שאחוזי הנכות שקבעה הוועדה לנכות כללית אינם מספיקים לזכאות (60% למקבלי קצבת נכות כללית, או 75% למי שאינו מקבל את הקצבה), יכולים בתוך 30 יום להגיש ערר לוועדה הרפואית לעררים בנכות כללית, ולא לוועדת העררים לשירותים מיוחדים.
איך מגישים בקשה
יש להגיש את הערר בכתב, עם נימוקים, לסניף הביטוח הלאומי הקרוב, בתוך 60 יום מקבלת ההודעה (עררים המוגשים תוך 90 יום מתקבלים אף הם בפועל).
כדאי לדעת
מי שהתייצב לוועדה זכאי להגיש בקשה להחזר הוצאות נסיעה, לינה, כלכלה והפסד זמן עבודה. אם ההחלטה בערר אינה משביעת רצון, ניתן לערער בשאלה משפטית בלבד לבית הדין האזורי לעבודה בתוך 60 יום, עם אפשרות לסיוע משפטי חינם. נושאים אחרים שאינם קשורים לניקוד עצמו (כגון אשפוז, מגורים בחו"ל או תשלום רטרואקטיבי מעל 6 חודשים) נדונים בדרך אחרת: בקשה לוועדת תביעות בתוך 6 חודשים, ולאחריה ערעור לבית הדין בתוך 12 חודשים.